Μοναστηριακά τραπέζια: πώς θα γίνουν η καρδιά του σπιτιού σας

Υπάρχει κάτι μαγικό στο να κάθεστε γύρω από ένα τραπέζι και να τρώτε ως οικογένεια. Αμέτρητες έρευνες δείχνουν ότι ο χρόνος που δαπανάται σε οικογενειακά γεύματα οδηγεί σε πιο υγιή τρόπο ζωής και πιο υγιείς σχέσεις. Το φαγητό της κουζίνας είναι συνήθως μια χαλαρή υπόθεση, και ο ποιοτικός χρόνος που περνάμε γύρω από το τραπέζι είναι μαγικός. Έτσι λοιπόν, εδώ θα σας πούμε πώς να κάνετε το τραπέζι της κουζίνας σας το επίκεντρο της οικογενειακής σας ζωής.

Βάλτε το τραπέζι στο προσκήνιο

Με τέτοιο σημαντικό ρόλο, το τραπέζι αξίζει να είναι στο επίκεντρο. Μία επιλογή είναι να επιλέξετε μοναστηριακό τραπέζι που θα το βάλετε στη μέση της κουζίνας, αλλά θα εξακολουθεί να είναι ορατό από το καθιστικό. Οι πανέμορφες λάμπες μενταγιόν που θα τοποθετήσετε θα παρέχουν μια ευχάριστη λάμψη και θα τραβούν την προσοχή στο ίδιο το τραπέζι. Οι περισσότεροι φωτισμοί κουζίνας τείνουν να είναι φωτεινοί και λειτουργικοί, οπότε ο σωστός φωτισμός του τραπεζιού σας μπορεί να το βοηθήσει πραγματικά να ξεχωρίσει.

Προσθέστε μια ρουστίκ αίσθηση

Αν έχετε χώρο να διαθέσετε, γιατί να μην αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το προσόν με κάτι σταθερό και αξιόπιστο; Ένα μεγάλο ξύλινο μοναστηριακό τραπέζι είναι εξαιρετικά πρακτικό και προσθέτει μια ζεστή, ρουστίκ αίσθηση σε ένα δωμάτιο. Επιπλέον, τα όμορφα κομμάτια ξύλου σε αυτό το τραπέζι δεν θα απαιτούν πολύτιμη φροντίδα και μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μια έντονη, πολυάσχολη οικογενειακή ζωή.

Φέρτε έναν πάγκο

Οι μοναστηριακοί πάγκοι προσθέτουν ένα κοινωνικό, ανεπίσημο νεύρο σε ένα μοναστηριακό τραπέζι και είναι ιδανικοί όταν πρέπει να φιλέψετε πολλούς ανθρώπους. Οι πάγκοι αυτοί εφαρμόζουν καλά κάτω από το μοναστηριακό τραπέζι όταν δεν χρησιμοποιούνται και επιτρέπουν ένα ξεκάθαρο πέρασμα. Κατά τη διάρκεια των γευμάτων, απλώστε το τραπέζι και καταλάβετε ολόκληρο τον χώρο για να φιλοξενήσετε τους αγαπημένους σας γευσιγνώστες και να δημιουργήσετε ένα φιλόξενο, κοινωνικό κόμβο.

Κάντε χώρο για ένα τραπέζι

Λατρεύω την προσοχή που δίνεται στο τραπέζι σε μικρούς χώρους. Ολόκληρος ο ένας τοίχος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για επιπλέον ντουλάπια και αποθηκευτικούς χώρους, δημιουργώντας μια μορφή μαγειρείου στη μικρή κουζίνα, αλλά όταν απλώς τοποθετείς ένα μικρό μοναστηριακό τραπέζι δημιουργείς ένα φιλόξενο χώρο όπου υπάρχει η ευκαιρία να καθίσουν όλοι. Ένα μικρό σημείο για να κάνεις ένα διάλειμμα μπορεί να είναι υπέροχο σε μια πολυσύχναστη κουζίνα, οπότε σκεφτείτε εάν χρειάζεστε πραγματικά περισσότερα ντουλάπια. Τα ράφια τοίχου και τα λεπτά ντουλάπια μπορούν να απελευθερώσουν χώρο στο πάτωμα για ένα τραπέζι, αν δεν θέλετε να συμβιβαστείτε στην αποθήκευση.

Μεγιστοποιήστε το φως (και τη σκιά)

Μία από τις μεγάλες ιδιότητες ενός μοναστηριακού τραπεζίου κουζίνας είναι ότι, σε αντίθεση με μια συμπαγής νησίδα, είναι κινητό. Σκεφτείτε να αλλάξετε τη διάταξη του δωματίου ανάλογα με την εποχή. Η τοποθέτηση του τραπέζιου δίπλα σε ένα παράθυρο ή κοντά σε ορισμένες μπαλκονόπορτες είναι μια τέλεια επιλογή για τους χειμερινούς χειμώνες και η μετακίνηση του τραπεζιού μακριά από την αντανάκλαση ενός παραθύρου θα προσφέρει δροσερή σκιά στις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.

Εξετάστε τη μορφή και τη λειτουργία

Σκεφτείτε πώς θα χρησιμοποιηθεί το μοναστηριακό τραπέζι σας και τι είδους καθίσματα θα λειτουργήσουν καλύτερα γύρω από αυτό. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι ένα μοναστηριακό τραπέζι με πόδια στις άκρες βελτιώνει γενικά την πρόσβαση. Οι πάγκοι, προτιμώνται σε τραπέζι με κεντρικά τοποθετημένα πόδια ώστε να αποφεύγονται τα χτυπημένα γόνατα. Τα μεγάλα τραπέζια με χοντρά πόδια μπορούν επίσης να φαίνονται εντυπωσιακά, αλλά οι καρέκλες και όχι οι πάγκοι είναι η πιο προσιτή και πρακτική λύση γι’ αυτά.

Δημιουργήστε ένα ζεστό μπιστρό

Τέλος, αν η τέλεια νύχτα για εσάς είναι μια χαλαρή βραδιά με φίλους, ένα μπουκάλι κρασί και μερικά σνακ, γιατί να μην δημιουργήσετε εκ νέου την φιλόξενη ατμόσφαιρα του αγαπημένου σας μπαρ ή μπιστρό στην κουζίνα σας; Τα μοναστηριακά τραπέζια είναι η λύση!